Drugi pješadijski bataljon Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka danas je u kasarni „Bilećki borci“ obilježio 27 godina od formiranja Vojske Republike Srpske i 14 godina od osnivanja Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH.


Komandant Drugog pješadijskog bataljona Nebojša Ivezić istakao je da je Vojska Republike Srpske ostvarila cilj – odbranila Republiku Srpsku, za šta je živote dalo više od 23.000 njenih najboljih sinova.

„Na nama je da mlađim generacijama prenosimo šta je bila Vojska Republike Srpske, da njegujemo njenu tradiciju i sjećamo se svih njenih pripadnika, a naročito onih koji su dali živote za Srpsku„, istakao je Ivezić.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Bileća Veselin Vujović rekao je da su borci dali najveći doprinos za Republiku Srpsku i istakao da bi položaj boračkih kategorija u Srpskoj trebalo da bude mnogo bolji.

U Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u krugu kasarne „Bilećki borci“ jutros je služena liturgija i proslavljena krsna slava ove crkve.

U okviru obilježavanja Dana Vojske Republike Srpske, danas su u Bileći položeni vijenci na sva tri spomen-obilježja borcima odbrambeno-otadžbinskog i Drugog svjetskog rata, čime je obilježen i Dan pobjede nad fašizmom.

Izvor RT