U Policijskoj upravi Trebinje danas je obilježena krsna slava Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – Sveti arhangel Mihailo.


Episkop Dimitrije u prigodnoj besjedi nakon obrode lomljenja slavskog kolača je istakao da svaka prava ljubav, slava, i radaost u životu počivaju na žrtvi.


„Tako i mi danas ovdje stojimo na njihovoj žrtvi i čitav ovaj svijet stoji na žrtvi gospodnjoj. I tako i u našem životu i vašem kolektivu potrebne su uvijek male žrtve, kako bi sve funkcionisalo kako treba i da bi jedni druge pokrivali u onome što nesvjedno griješimo“, kazao je episkop Dimitrije.


Čestitajući krsnu slavu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – Svetog arhangela Mihaila, načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa istakao je da se danas sjećamo svih onih poginulih pripadnika policije.

Dosadašnji gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, koji je danas preuzeo dužnost v.d.generalnog direktroa ERS poručio je da svi treba da ostavljamo dobra djela na ponos budućim generacijama.


„Budimo ljudi, sa dobrom komunikacijom, nemojmo biti sujetni, da napravimo stabilnije Trebinje, Hercegovinu i RS“, rekao je Petrović na obilježavanju krsne slave MUP-a RS.


Obilježavanju krsne slave Svetog arhangela Mihaila prisustvovovali su i načelnici istočnohercegovačkih opština, te veliki broj gostiju.