U Trebinju je danas obilježeno 27 godina od formiranja Trećeg odreda Specijalne brigade policije MUP-a Republike Srpske.specijalna-policija.jpg

Nakon parastosa poginulim i umrlim pripadnicima odreda, koji je služen u crkvi Svetog cara Lazara, položeno je i cvijeće na spomenik poginulim policajcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu ispred zgrade Policijske uprave Trebinje.

„Nakon 22 godine ponovo sam u Trebinju i izuzetno sam sretan jer sam se ponovo susreo sa svojim saborcima kako bi odali dužno priznanje onima koji su svoje živote ugradili u našu vječnu zadužbinu-Republiku Srpsku“, rekao je general Ljubomir Borovčanin i ratni zamjenik komandanta Specijalne brigade policije RS.„Mi imamo obavezu da RS čuvamo, unapređujemo i jačamo“, poručio je general Borovčanin.

Predsjednik Udruženja veterana Trećeg odreda Specijalne brigade Dejan Bodiroga istakao je da je ova jedinica na svom ratnom putu, od Trebinja do Prijedora, prešla najteža ratišta. „Danas od one jedinice koja je formirana prije 27 godina dvadesetoro nije sa nama, u ratu je poginulo 12 pripadnika odreda, a osam ih je preminulo u godinama poslije rata. Jedinica je najviše brojala oko 100, većinom mladih ljudi i ta mladost je nosila odbrambeno otadžbinski rat i iznijela je najveći teret", rekao je Bodiroga.
Cvijeće na Spomen obilježje ispred zgrade Policijske uprave Trebinje položili su predstavnici Grada Trebinja, boračkih organizacija iz istočne Hercegovine, Udruženja "Nasljeđe" kao i pripadnici specijalnih brigada policije iz cijele RS.