IMG-e5f8ae1706fc1e2c7fb338fd6fbcef33-Vbbbbb.jpg (429 KB)

Grad Trebinje objavio je Nacrt studije uticaja na životnu sredinu za izgradnju i rad Aerodroma Trebinje, koja će biti stavljena na javni uvid do 14. marta.

Javni uvid u Nacrt studije obezbijeđen je na internet stranici Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske i u prostorijama trebinjske Gradske uprave, Odjeljenje za komunalno–inspekcijske poslove, radnim danima od 08.00 do 14.00 časova.

Aerodrom u Trebinju u planu je da se gradi na lokaciji koja se nalazi oko 14 kilometara zapadno od Trebinja, u blizini mjesta Taleža.

Javna rasprava o ovom nacrtu biće održana 28. februara u Gradskoj upravi Trebinj u 10.00 časova, najavljeno je iz ove uprave odakle dodaju da će učestvovati predstavnici nosioca projekta i izrade dokumenta.

Primjedbe i sugestije na nacrt mogu se dostaviti u roku od 15 dana od dana održavanja javne rasprave, i to Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Odjeljenju za komunalno inspekcijske poslove grada Trebinja i preduzeću "Aerodrom Trebinje" iz Trebinja.

Studiju je gradu dostavio nosilac projekta preduzeće "Aerodrom Trebinje", a dokument je izradio Centar za ekonomski, tehnološki i okolinski razvoj "Ceteor" iz Sarajeva.

Trebinjski aerodrom je investicija Vlade Srbije, koja je ranije za projekat planirala 100.000.000 evra, a u toku je izrada tehničke dokumentacije za taj kapitalan projekat, i za ovaj grad, i za Republiku Srpsku.