Agencija za agrarna plaćanja Republike Srpske objavila je danas javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobravanje sredstava za nabavku opreme za navodnjavanje, u ukupnom iznosu od 5.000.000 KM.


Ova sredstva realizuju se u skladu sa odlukom Vlade Republike Srpske.
Predmet nabavke su isključivo ulaganja u pokretnu opremu za navodnjavanje /pumpe, cijevi, crijeva, tifoni za navodnjavanje i druga oprema za navodnjavanje/ i radovi na izgradnji stalne infrastrukture za navodnjavanje /bušenje i izgradnja bunara, bazena, kanali, objekti pumpnih stanica/, kao i troškovi elektrifikacije sistema za navodnjavanje /transformator, elektrokablovi, sklopke, elektrosat i ormar, solarni paneli/.
Sredstva za nabavku opreme za navodnjavanje mogu se dodijeliti jednom korisniku u iznosu od 40 odsto ukupne vrijednosti prihvatljivih troškova investicije i ne mogu biti veća od 10.000 KM po hektaru registrovane obradive površine za koju je prijavljen način korišćenja.

Maksimalan iznos dodijeljenih sredstava po jednom korisniku može iznositi do 200.000 KM, a minimalni iznos 400 KM, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.
Javni poziv, koji je objavljen u dnevnom listu "Glas Srpske", otvoren je narednih 60 dana, a zainteresovani mogu da ga pogledaju i na internet stranici Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske.
Izvor: SRNA