Novak Đoković  (Foto:reddit.com) -
Prvi reket svijeta Novak Đoković igraće na turniru masters serije koji u ponedjeljak počinje u Rimu, potvrdili su organizatori.

Đoković će u italijanskoj prestonici imati priliku da se vrati na teren i zaboravi košmar koji je doživio u Njujorku i sve ono što se dešavalo na US openu.

U saopštenju koje su izdali organizatori navodi se da na "Foro Italiku" od 14. do 21. septembra nastupiti 18 od 20 najbolje rangiranih tenisera na ATP listi.

Što se tiče igrača sa vrha liste, na spisku učesnika nema Rodžera Federera, koji se i dalje oporavlja od povrede i Danila Medvedeva, koji je danas saopštio da neće igrati, a umjesto njega glavni žrijeb je uvršten Amerikanac Sem Kveri.

Kao što je to slučaj bio i prethodnih godina, prvih osam nosilaca biće slobodni u prvom kolu, a uz njih, u ovoj fazi neće igrati ni polufinalisti Otvorenog prvenstva SAD, ako nisu u toj grupi igrača.

To znači da od prvog kola na teren neće izaći Španac Pablo Karenjo Busta, jer Medvedev neće doći u Rim, a Dominik Tim i Aleksanar Zverev će biti među prvih osam nosilaca.

U skladu sa odlukama vlasti pokrajine Lacio, turnir će biti odigran bez navijača, a učesnici će biti smješteni u dva hotela, jedan za teniserke i drugi za tenisere.

Takođe, specijalne pozivnice su dobili domaći igrači Lorenco Sonego, Janik Siner, Đanluka Mađer i Salvatore Karuzo.

Podsjetimo, titulu u Rimu brani Rafael Nadal, koji je u prošlogodišnjem finalu bio bolji od Đokovića.