U Trebinju je nastavljena obnova zidina starog dijela grada u Trebinju. Rekonstrukcija starog jezgra grada provodi se u okviru projekta prekogranične saradnje.


Konkretna faza
Projekt pod nazivom ”Život na granici BiH i Crne Gore - Stare staze bezvremenog naslijeđa i tradicije” počeo je sa implementacijom prvog januara ove godine i traje do aprila 2019. godine. Implementator projekta je Kulturni centar Trebinje.
Prema riječima Miljana Vukovića, koordinatora projekta, finansiraju ga Evropska unija s 85 posto i Grad Trebinje, Kulturni centar Trebinje i Centar za kulturu Plužine sa 15 posto.
- Čitav projekt košta oko 330.000 eura i mi se sada nalazimo u malo konkretnijoj fazi. Već je na zgradi Kulturnog centra postavljen displej i to je prva vidljivija stvar u projektu, a u narednim danima biće postavljen isti takav u Plužinama. Počela je rekonstrukcija zidina starog dijela grada, odnosno dijela koji je predviđen za marinu ili stare dokove. Taj dio je građevinski vidljiv i on će biti gotov krajem avgusta - kazao je Vuković.
Pametna klupa
Također je pri kraju izrada deset čamaca koji će biti usidreni na dokovima u marini, posebno će biti uređeni prilazi prema dokovima te će biti nabavljena pametna klupa.
P.Mucović/Dnevni avaz