Mirjana Čomić i  Ljubo Glamočić - Foto: RTRS
Tema petog Jahorina ekonomskog foruma biće globalni ekonomski izazovi i prilike, izjavila je direktorka Termi Laktaši Mirjana Čomić, gostujući u Jutarnjem programu naše televizije.

Čomićeva je rekla da su dvije godine pauze malo otežale proces priprema, ali da je sada skoro sve spremno.

- Fokus diskusije biće na regionu Balkana i centralni panel posvetićemo Otvorenom Balkanu - istakla je Čomićeva.

Na forumu će, navodi Čomićeva, biti riječi i o turizmu.

- Evidentno je da raspolažemo kvalitetnim prirodnim resursima, međutim ono što s njima postižemo je ispod prosjeka. Zato ćemo diskutovati om tome koji su to ključni faktori za razvoj turizma - poručila je Čomićeva.

Na ovogodišnjem Jahorina ekonomskom forumu svoje mjesto naći će i tema energetike, izjavio je direktor Gas-resa Ljubo Glamočić.

- U posljednje vrijeme energetika je u fokusu svih razgovora, što govori o njenom značaju u cjelokupnom privrednom dešavanju. Pitanje koje će se postaviti jeste mogu li obnovljivi izvori energije zamijeniti fosilna goriva i proizvesti dovoljno energije - rekao je Glamočić.

Glamočić je naglasio da su "obnovljivi izvori energije naša budućnost".

Podsjetimo, udruženje "Ekonomski forum", pod zajedničkim pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, Savjeta ministara i Vlade Republike Srpske organizuje peti Jahorina ekonomski forum 2022 "Globalni ekonomski izazovi i prilike".

Forum se održava od 25. do 27. aprila.