B61DCDD4-C94A-4A7F-8B47-7546BC202AD6.jpeg
U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuju kiša, jači pljuskovi i grmljavina, uz olujni vjetar u većini predjela.

Vjetrovito i oblačno vrijeme biće tokom noći, na jugu i zapadu će početi kiša, a u ostalim pređelima će i dalje preovladavati suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kiša će ujutru i prije podne jačati i postepeno će se premještati od zapada ka sjeveru i istoku, a tokom popodneva i do večeri prestaće i na jugu i istoku uz pad temperature.

Minimalna temperatura vazduha od devet do 14, u višim predjelima od pet, a maksimalna od 17 na jugozapadu do 24 na istoku, u višim predjelima od 12 stepeni Celzijusovih.

Duvaće jak i olujni vjetar južnih smjerova, koji će tokom popodneva postepeno slabiti.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava umjereno do pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Čemerno pet, Han Pijesak osam, Kalinovik devet, Sokolac 10, Rudo 12, Srebrenica i Sarajevo 13, Bileća 14, Banjaluka, Prijedor, Zenica i Brčko 15, Bijeljina, Novi Grad i Tuzla 16, Doboj 18, Neum 19 stepeni Celzijusovih.