Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona prije dva dana je podnesena prijava uz navode o pedofiliji protiv osobe koja je pokušala preko društvenih mreža doći do djevojčice.

Prema informacijama MUP USK 26. februara policija je dobila prijavu da je stariji muškarac razmjenjivao poruke eksplicitnog sadržaja sa djevojčicom od 11 godina.

“Nakon što budu izvršene sve provjere, ukoliko budu utvrđeni elementi krivičnog djela izvještaj o mogućem počinjenju će biti podnesen nadležnom Kantonalnom tužilaštvu USK”, rečeno je za N1 u MUP-u USK.

Na društvenim mrežama Edin Beganović je podijelio prepisku njegove pastorke sa navodnim pedofilom, što je izazvalo burne reakcije javnosti. Riječ je očuhu djevojčice (11) kojoj se putem mreža obratio čovjek koji je navodno iz Visokog. Očuh djevojčice govorio je za N1 o ovom slučaju.

Kako je kazao riječ je o kćerki njegove supruge, a da se on brine o njoj kao da mu je vlastito dijete. On navodi da je djevojčica na TikToku dobila određene poruke te mu prijavila to.

“Ona ima TikTok gdje su i ostala djeca i njene kolege iz škole. Došla mi je i rekla: ‘Evo meni neko piše poruke.’ Ja sam otvorio poruke i vidio da je starija osoba i da nisu prijatelji, ništa, već je on redom slao poruke djevojčicama. Onda sam ja preuzeo telefon i od prvog odgovora sam krenuo da pišem s njim da vidim šta želi ta osoba. Kad sam vidio šta želi ja sam otišao sa djevojčicom i njenom majkom u policijsku stanicu Bihać i prijavio te su oni napravili službenu zabilješku, a on je i u tom momentu dok smo bili u policijskoj stanici pisao na taj profil”, rekao je Beganović.

Takođe, Beganović je, kako je naveo, želio da osobu koja piše djevojčici namami da dođe u Bihać.

“Ja sam njega mamio da dođe u Bihać i u ime djeteta sam pisao da roditelji navodno odlaze tri dana u Sloveniju. Želio sam da ga navučem, pretresem i predam organima gonjena”, istakao je Beganović.

Kako je rekao Beganović, ta osoba je nastavila pisati te je odlučio prepisku objaviti na društvenim mrežama da bi, kako navodi, javnost upozorio šta sve nas okružuje. Potom se ta osoba javila Beganoviću.

“On se meni javio i pisao: ‘Izvini molim te, nisam ništa tako htio’. Rekao sam mu da sam ja pisao i govorio da sam osmi razred i da nije shvatio da dijete od 11 godina može biti osmi razred. Onda mi je rekao da ima svoje neke ljude koji će me naći pa sam mu ja dao svoj broj telefona i tražio njegovu adresu da sa svojim ljudima dođem, a on me na kraju blokirao”,  naveo je Beganović.

Osim ovog slučaja Beganović je, tvrdi, imao još jedan susret sa navodim pedofilom kojeg je na kraju pretukao, dobio novčanu kaznu i sada čeka sudski postupak.

Ističe na kraju da ukoliko MUP i nadležno Tužilaštvo u USK ne utvrde odgovornost osobe koje se pokušala dopisivati s  njegovom pastorkom on će ići u Federalnu upravu policije i obratiti se svim relevantnim organizacijama.