Uslovi za ulazak u Crnu Goru za strane državljane od danas su pooštreni zbog epidemioške situacije, a u svakom slučaju obavezan je PCR test ne stariji od 72 sata ili brzi antigenski ne stariji od 48 sati.

Crnogorski državljani i stranci u zemlju mogu da uđu preko svih graničnih prelaza uz posjedovanje jednog od dva dokaza iz kovid potvrde – da je osoba potpuno vakcinisana propisanim brojem doza vakcina protiv korona virusa i da od druge doze vakcine nije prošlo više od šest mjeseci.

Ulazak je moguć uz dokaz da je osoba preboljela kovid-19, da je prošlo ne manje od 10 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa.

– U oba slučaja, lice mora da posjeduje ili negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata ili brzi antigenski koji nije stariji od 48 sati. To znači da više nije moguć ulazak u Crnu Goru samo sa negativnim testom – saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Ulazak u zemlju bez ovih dokaza je moguć, ali uz određivanje samoizolacije u trajanju od 10 dana koju je moguće prekinuti najranije nakon tri dana posle negativnog PCR testa.