Grad Trebinje sutra će nizom aktivnosti obilježiti 5. jun – Svjetski dan zaštite životne sredine.


Centralna manifestacija biće „Eko maraton“u kojem će učestvovati oko 150-oro djece iz sve tri trebinjske osnovne škole.
Start trke je u 10:00 časova kod spomenika Jovanu Dučiću, a dalja ruta je: kružni tok kod Vatrogasnog doma – ulica Kralja Petra Prvog Oslobodioca – Kameni most – most Iva Andrića – spomenik Jovanu Dučiću.

Nakon proglašenja pobjednika i dodjele priznanja ze sve učesnike maratona, na Gradskom trgu biće postavljen štand na kojem će se dijeliti sadnice cvijeća, a na obilazici, kod mosta Branilaca Trebinja, biće zasađeni oleanderi.

Nadležne službe radno će obilježiti Svjetski dan zaštite životne sredine – organizovanjem akcije uređenja gradskih javnih i zelenih površina, u kojoj će učestvovati Komunalno preduzeće, Sportsko ribolovno društvo, JU „Ekologija i bezbjednost“, Dobrovoljno vatrogasno društvo, Civilna zaštita Hidroelektrana na Trebišnjici, kao i ostale institucije, organizacije i pojedinci koji se odazovu pozivu.

„Pozivamo sugrađane da se priključe obilježavanju Svjetskog dana zaštite životne sredine i daju svoj doprinos očuvanju, zaštiti i unapređenju životne sredine, komunalne i zdravstvene higijene, odnosno da daju svoj doprinos ljepšem izgledu grada“, kažu u javnoj ustanovi „Ekologija i bezbjednost“ Trebinje.

Radio Trebinje