Od Fočaka oduzeti puška, meci, mine, bombe i plastični eksploziv

Policija iz Foče je danas uhapsila S.M. iz ove lokalne zajednice zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Kako piše u saopštenju Policijske uprave Foča, na osnovu ranije prikupljenih operativnih saznanja službenici Policijske uprave Foča uz saglasnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Foči, izvršili su pretres kuće i pomoćnih objekata, koje se nalaze na teritoriji opštine Foča koje koristi osumnjičeni.

“Tom prilikom je pronađeno i oduzeto ukupno 812 metaka raznih kalibara, jedna prepravljena puška, jedan drveni sanduk, 11 tromblonskih mina, 14 detonatora, dvije ručne bombe, dva okvira za automatsku pušku, pet komada plastičnog eksploziva, jedan štapin i ručni induktor, tri upaljača za protivpješadijsku minu, dva optička nišana, jedan tromblonski nastavak za automatsku pušku, jedan magacin od puške M48 i futrola za vojnički nož”, navodi se u saopštenju PU Foča.

Dodali su da se pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, preduzimaju dalje istražne mjere i radnje u cilju dokumentovana krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.