Trebinje-aerial-panoramic-view-1.jpg (187 KB)

U Trebinju je od početka godine registrovano oko 72.000 noćenja, a u Turističkoj organizaciji vjeruju da će ova turistička sezona po broju posjeta premašiti rekordnu 2019. godinu.

Direktor Turističke organizacije grada Trebinja Mirjana Putica rekla je Srni da je u maju registrovano oko 22.000 noćenja gostiju, što je najviše u maju ikada, dok je u junu registrovano oko 20.000 noćenja.

"Vjerujemo da ćemo premašiti 2019. godinu kada je bilo oko 100.000 noćenja tokom godine", rekla je Putica.

Ona je dodala da u Trebinje najviše stižu gosti iz zemalja regiona, ali i iz zemalja Zapadne Evrope, Turske, skandinavskih i prekookeanskih.

Prema njenim riječima, u toku je nova promotivna kampanja "Trebinje - grad koji volite" koju Turistička organizacija promoviše digitalnim kanalima, ali i direktnim kontaktima na sajmovima.

Ona je dodala da će se u subotu, 9. jula, u Budvi održati promocija Turističke organizacije Trebinje, bogate turističke ponude grada, vinskog turizma i gastroponude, uključujući Hercegovačku kuću.

Kad je riječ o turističkoj ponudi Trebinja, Putica je rekla da je akcenat stavljen na avanturizam, te da je iz godine u godinu ponuda avanturizma sve raznovrsnija.

"Pružamo turistima mogućnost da Trebinje dožive iz različitih perspektiva, vožnjom barkama, kajacima, paraglajdingom iz vazduha. Za sve ljubitelje prirode pruža se niz mogućnosti jer organizujemo i hajking i bajking ture putem nove agenije `Herc advenčurs". Za sve ljubitelje prirode koji žele aktivan odmor imamo i planinarski dom Ubla sa ponudom avantura parka i slično", navela je Putica.

Ona je dodala da bogatu turističku ponudu Trebinja tokom ljeta čine i brojna kupališta, Olimpijski, Bregovački bazen i bazeni "Grada Sunca", kao i prirodna kupališta u okolini grada.