Nakon sedam mjeseci Trebinje je prošle sedmice konačno dobilo zamjenika gradonačelnika. Dugo se čekalo da neko zauzme ovu poziciju i spekulisalo se sa različitim imenima. Samo ne sa imenom Slađane Skočajić koja je sjela u ovu fotelju.slađana-skocajić.jpg

Očito je ona bila „kec u rukavu“ gradonačeniku Trebinja i timu koji je odlučio da je kandiduje na ovu funkciju.

Skočajićeva je bila dugogodišnji profesor u Centru srednjih škola,a po zanimanju je diplomirani ekonomista.

Predstavljena je kao stručnjak iz ekonomije i uopšte nemamo razlog da sumnjamo u njene profesionalne reference niti da budemo pesimisti, a najmanje maliciozni. Naprotiv, hoćemo da vjerujemo da će napraviti ogroman iskorak i da će Trebinje, zahvaljujući njenoj stručnosti, doživjeti ekonomski preporod.

Politički je anonimus, a čak se , u trenutku kada je predložena i izabrana nagađalo kojoj političkoj partiji pripada, jer bez partijske knjižice, svakako, ne bi mogla ni da bude predložena, a kamoli izabrana na ovu poziciju.

Ali, pošto mjesto zamjenika gradonačelnika pripada SNSD-u onda tu dileme ne bi trebalo ni biti.

"Odlučila sam da napustim učionicu i da pokažem da ono što sam u teoriji govorila može da se realizuje na terenu", rekla je Skočajićeva nakon što je izabrana za zamjenika gradonačelnika i ocijenila da je na čelu Trebinja dobar tim i da joj je zadovoljstvo što će biti njegov dio.

Slađana Skočajić je, saznajemo od našeg izvora, imala ponudu da bude direktor škole u kojoj je radila, ali je to, navodno, odbila. Očito joj je od školskog staža politika, ipak, draža.

Vjerovaćemo, dok se ne uvjerimo u suprotno, da će svoje znanje i iskustvo iskoristiti za dobrobit Trebinja i njegovih stanovnika.

Spekuliše se da bi Skočajićeva mogla biti i kandidat SNSD-a za gradonačelnika Trebinja na lokalnim izborima u oktobru 2020. godine.

Vrijeme pred nama će pokazati da li će "trebinjske priče", ipak, ostati samo u sferi spekulacija ili će se neka od njih potvrditi i kao tačna politička dijagnoza Trebinju.

Imajući u vidu činjenicu da je aktuelni gradonačelnik ovih dana medijski pohvaljen kao čelnik prvog grada koji je već realizovao neke od pronatalitetnih politika vladajuće partije u Republici Srpskoj za očekivati je da će on i dalje biti prvi pik za tu poziciju, sada dodatno ojačan ekonomskim ekspertom na zamjeničkoj klupi.

Ono što nas jedino čudi jeste zašto ovakav stručnjak nije sjeo na mjesto načelnika Odjeljenja za finansije ili na čelo Službe za lokalni ekonomski razvoj. Ali, predlagač zna zašto je ovako odlučio.

Ekonomsku renesansu grada koju bi trebalo da pokrene Skočajićeva svakako očekujemo s nestrpljenjem.