cijene parkinga.jpg

U Trebinju od 15. maja do 15. septembra, korisnici će plaćati parking po ljetnoj tarifi naplate.

,,Sat vremena u prvoj zoni će biti 3 KM, u drugoj zoni 1,5 KM. Što se tiče dnevnih karata, imamo za drugu zonu, koja će iznositi 8 maraka. Kada govorimo o mjesečnim kartama, imamo povlaštene karte za stanare, kao i za zaposlene u prvoj  i dugoj zoni” objašnjava Marko Miskin, direktor Javnog komunalnog preduzeća  "Parking servis".

Miskin smatra da cijene parkinga u Trebinju nisu visoke, i da svako može da odvoji jednu marku da se parkira sat vremena.

,,Spomenuo bih i parking Sjeverni logor, gdje je svaki započeti sat 0.50 KM, a lokacijski je od centra grada udaljen 150 metara’’ dodaje Miskin.

cijeneparkinga.jpg

Od 5. aprila, uveden je digitalni način plaćanja putem go parking aplikacije, što će dodatno olakšati koriščenje parkinga, kako građanima tako i turistima tokom predstojeće ljetnje sezone.

,,Mi smo već imali aplikaciju, ali je moglo samo putem sms-a da se plati parking. Sada je olakšan način plaćanja, te se plaćanje može izvrši putem kartice. To će značiti posebno turistima, koji posjećuju naš grad, tako što će uvezivanjem kartice i aplikacije, moći da izvrše uplatu ’’ ističe direktor "Parking servisa".

Prednost ove aplikacije jeste što su učitane mape, koje će turiste dovesti direktno do parkinga, te kupovinom karte na ovaj način korisnik nije obavezan da istakle parking  kartu na vidno mjesto u automobilu, jer će infomaciju o validnosti karte, kontrolor dobiti iz sistema.

Sistem pronalaska parkinga, olakšan je sveobuhvatnom digitalizacijom i modernizacijom javnih parkirališta u gradskoj parking zoni u Trebinju.

cijeneparkingautrebinju.jpg

Postavlja se pitanje da li će ovakav sistem  dovesti do rasta cijena parkinga u Trebinju?

Od 15. maja, korisnici će  plaćati parking po ljetnoj tarifi naplate parkinga koja će ostati nepromijenjena u odnosu na prošlogodišnju, poručuju iz JKP "Parking servis".