Nakon 19 mjeseci bjekstva, Davor Vitić (34) iz Bratunca uhapšen je u tom gradu na osnovu centralne potjernice, koju je za njim raspisao Kaznano-popravni zavod (KPZ) Trebinje, gdje služi zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubistva i ugrožavanja bezbjednosti.


Kako saznaju "Nezavisne", on je, po dozvoli KPZ Trebinje, bio na korištenju redovnih vanzavodskih pogodnosti od 30. aprila do 9. maja prošle godine, ali se nakon toga nije vratio u zatvor, iako je morao.
Zatvorsku kaznu, u koju mu je uračunato i sedam mjeseci koje je proveo u pritvoru, on je počeo da izdržava 9. oktobra 2013. godine.
Zanimljivo je da je iz zatvora trebalo da izađe 7. novembra prošle godine. Međutim, pošto je, poslije dopusta bio u bjekstvu, moraće da odrobija period koji mu je ostao.
Policija je, podsjetimo, Vitića uhapsila u oktobru 2011. godine, nakon što je aktivirao ručnu bombu u sobi svoje djevojke Milene Ostojić, a usljed eksplozije oboje su povrijeđeni.
Tada je objavljena nezvanična informacija da su Vitić i Ostojićeva bili u vezi koju je ona željela da prekine. Izvor blizak istrazi kazao je da je Vitić zbog toga prijetio Ostojićevoj i da je bombu najvjerovatnije bacio zbog ljubomore.
Milenina majka izjavila je 2011. godine da joj se kćerka nije žalila da ima probleme sa Vitićem, ali da je to saznala tek poslije nemilog događaja. Ona je ispričala da je Vitić došao naveče i pozdravio se sa ukućanima, a nakon što ih je pitao gdje je Milena, otišao je u njenu sobu.
"Mislim da je bio pripit. Nije prošlo pet minuta, kada smo čuli da mu Milena govori: 'Ne, Davore. Ne, bomba!' U susjednoj sobi bila sam sa dvojicom sinova i snahom. Oni su krenuli prema Mileninoj sobi, ali se već začula eksplozija", kazala je ranije Milenina majka.
Od eksplozije bombe uništena je Milenina soba, a geleri su izrešetali zid i sav namještaj. U sobi je ostao i krater.
Iz Policijske uprave Zvornik danas je, uz navođenje njegovih inicijala, saopšteno da su dan ranije, oko 16 časova, policajci iz Bratunca, a na osnovu raspisane centralne potjernice, uhapsili Vitića.
"Nakon završene kriminalističke obrade, lice će biti predato u dalju nadležnost Okružnom centru Sudske policije Trebinje", naglasio je Miljan Bobar, portparol Policijske uprave Zvornik.
Izvor:Nezavisne novine