Odbojkašice Srbije - Foto: Twitter
Turnir nije bio lak, samo mi znamo sa kakvim preprekama smo se susretale na putu do bronzane medalje, izjavila je kapitenka odbojkašica Srbije Maja Ognjenović.

- U poređenju sa Rijom, rezultat je malo lošiji. Ali ova bronzana medalja, zaista sija zlatnim sjajem. Poraz od Amerike je bio težk, ali smo veoma srećni i ponosni što smo uspjeli da zabilježmo ovakav rezultat - izjavila je Ognjenovićeva sinoć na konferenciji za medije po dolasku u Beograd.

Ona se osvrnula i na Olimpijske igre koje će biti održane u Parizu 2024. godine.

- Voljela bih da budem dio nacionalnog tima i 2024.godine, ali sada nije realno razmišljati o tome. Uvijek je čast igrati za reprezentaciju Srbiju, ali ima vremena do Pariza - poručila je Ognjenovićeva.

Po drugi put se sa Igara Milena Rašić vraća kući sa medaljom.

- Osjećaj je sjajan. I mislim da zapravo nismo ni svijesne koliki uspjeh smo napravile sada u Tokiju. Ponosna sam što smo u Srbiju donijele medalju - izjavila je Rašićeva.

Tijana Bošković ponovo je bila neko koje nosi tim do olimpijskog odličja.

- Čast i privilegija je biti dio nacionalnog tima. Uvijek smo izuzetno motivisane kada igramo za reprezentaciju. Uprkos porazu u polufinalu, odigrale smo dobro utakmicu protiv Koreje i sreće smo što smo čitavu naciju obradovale medaljom - izjavila je Boškovićeva.

Posljednjih 20 godina selektor Zoran Terzić niže uspjehe sa ženskom odbojkaškom reprezentacijom, a posebno je ponosan na odnos tima na Igrama u Tokiju.

- U ovom teškom periodu uspjeli smo da dođemo do medalje. Ja rezultat reprezentacije ne gledam samo po tome koje je mjesto osvojila na tom takmičenju, gledam cjelokupnu priču, kakve su bile pripreme, koliko su se trudile, kako su ponašale u selu, na terenu... Ponos koji postoji kod mene već dugo, postoji zbog toga što je ova reprezentacija pokazala kako jedna sportska ekipa treba da se ponaša na terenu i van njega - izjavio je Terzić.