Srpski mediji u Crnoj Gori javljaju da je policija rano jutros počela sa blokadom centra Podgorice.

"Policijske snage već izoluju centar Podgorice. Desetak džipova interventne jedinice policije smješteno je kod Biznis centra „Nikić“, gdje se postavljaju barikade i saobraćaj već otežano funkcioniše"- javljaju ovi mediji.pg-blokada.jpg

Upozoravaju da je druga tačka grupisanja jedinica policije u ulici Stanka Dragojevića, kod Crnogorskog narodnog pozorišta. Ispred zgrade crnogorske Skupštine nalaze pojačane policijske snage i ograda.

Podjsećamo, iako je Demokratski front juče obavijestio da nema okupljanja ni protesta, sinoć je poslanik ovog Fronta Slaven Radunović na Facebook profilu pozvao građane da dođu na protest u 11 časova ispred zgrade Skupštine Crne Gore. Poručio je da su dobili blagoslov patrijarha Irineja i da je to odobrio i mitropolit crnogorsko- primorski Amfilohije.

Protest je znak bunta na prijedlog Zakona o slobodi vjeroispovijesti o kome bi crnogorski poslanici trebalo danas da se izjašnjavaju.

Uprava policije saopštila je da neće dozvoliti neprijavljeno okupljanje ispred parlamenta.

- Upravi policije nije podnesena prijava za održavanje javnog okupljanja u Podgorici za 26. decembar 2019. Svako eventualno okupljanje mimo odredbi Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama biće sankcionisano, te će organizatori snositi zakonom predviđene posljedice - navodi se u saopštenju, dodajući da neće biti dozvoljena okupljanja u blizini štićenih objekata, te da će policija postupati shodno svojim zakonskim ovlašćenjima u cilju održavanja stabilnog javnog reda i mira, nesmetanog funkcionisanja državnih institucija i očuvanja lične, imovinske sigurnosti i bezbjednosti svih građana Crne Gore.