54354.jpg (245 KB)

U pozorišnoj sali Kulturnog centra, učenici osnovnih i srednjih škola iz Trebinja danas su izveli humanitarnu dječiju predstavu „Kako su nastale ružne reči“, a sav prihod namijenjen je za drugare iz Udruženja „Sunce nam je zajedničko“.

„Moja prvobitna ideja je bila da otvorimo kafić preko ljeta, gdje bismo mi radili i prikupili novac za Udruženje 'Sunce nam je zajedničko'. Međutim, to je bilo veoma teško izvesti. Kada sam razmsilila, na koji način da uključim tinejdžere u projekat, a da dobijemo podršku građana Trebinja, shvatila sam da je predstava najbolja ideja. Pozvala sam drugare, za koje sam mislila da će biti zainteresovani i veoma sam zadovoljna kako je sve ispalo“, rekla je Iva Pešikan, režiser predstave.

Iva je dodala da joj je želja da u budućnosti nastavi da se bavi ovim poslom.

„Uglavnom smo se držali teksta Duška Radovića, morali smo neke dijelove da prilagodimo glumcima, a na kraju smo dodali jedan dio koji se, nadam se, dopao publici. Organizovati sve ovo je bilo stresno, ali sam zahvalna svim mojim drugarima koji su mi pružili veliku podršku. Želim da pozovem sve vršnjake i mlađe generacije, da i oni učine neko humano djelo, kako bismo pomogli našem gradu i sugrađanima“, navela je ona.

U predstavi koju je režirala Iva Pešikan, igrali su Damjan Begenišić, Emilija Jašić, Luka Savović, Nadežda Govedarica, Đorđe Jašić, Kalina Kovač i Marija Grubačić.

76765.jpg (342 KB)