U Sarajevu je juče održan IV međunarodni plivački miting "Bosna PICCOLO CUP 2017".
Ovo eminentno plivačko takmičenje održava se za mlađe uzrasne kategorije , a ove godine takmičili su se plivači i plivačice od 2005. godišta i mlađi.
Na MPM Bosna Piccolo Cup 2017 učestvovalo je 377 takmičara iz 23 kluba.KVS „Leotar“ na Olimpijskom bazenu u Sarajevu predstavljalo je pet mladih trebinjskih plivača Helena Lakić (2005), Teodora Kraljević (2005), Igor Kundačina (2008), Jovan Vukoje (2005) i Filip Piljević (2005).
Mladi plivači KVS „Leotar“ na takmičenju u Sarajevu potvrdili su svoj kvalitet osvojivši tri medalje, jednu srebrenu i dvije bronzane.
Srebrenu medalju osvojila je Helena Lakić (2005.) u disciplini 50 m leđno, dok se Jovan Vukoje (2005.) okitio sa dvije bronzane medalje na 50m i 100m prsno.


Pored osvojenih medalja, koje su osvojene u izrazito jakoj konkurenciji, gde su se trebinjski plivači takmičili sa svojim vršnjacima koji imaju uslove da treniraju čitavu godinu u bazenu, dok, za sada, te uslove mladi trebinjski plivači nemaju i devet mjeseci u godini odlaze na treninge u susjedne gradove i to uglavnom jedanput sedmično, mladi plivači KVS Leotara otplivali su odlične rezultate, a posebno treba istaći plivanje mlađanog Igora Kundačine (2008.) , kome je ovo bilo prvo međunarodno plivačko takmičenje.
Za KVS Leotar zimska sezona takmičenja u 25 metarskim bazenima počela je 07. oktobra na VIII međunarodnom plivačkom mitingu "Plivaj srcem 2017" u Banja Luci na kome je učestvovao plivač KVS „Leotar“ Zoran Vujičić (1981.). Zoran je u konkurenciji od 280 takmičara iz 14 klubova, u apsolutnoj kategoriji osvojio srebrenu medalju u disciplini 100m prsno.
Do kraja 2017 godine plivače KVS Leotar očekuje učešće na četri do pet međunarodnih plivačkih mitinga na kojim će plivači KVS Leotar sa ponosom predstavljati boje svog kluba i grada Trebinja.
"Zimsku sezonu u malim bazenima odlično smo otvorili, prije svega zadovoljan sam sa ostvarenim rezultatima na proteklim takmičenjima kao i na zalaganju naših plivača na treninzima koje održavamo u Dubrovniku. Do kraja godine očekuje nas još nekoliko veoma kvalitetnih takmičenja na kojim očekujem da naši plivači potvrde svoj neosporan talenat i kvalitet", – ističe Veljko Piljević, trener u KVS Leotar.
Trebinje danas