Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozdravio je odluku Prištine da ukine sve zabrane trgovine sa Beogradom, uz ocjenu da se može uspostaviti dobar poslovni odnos Srba i Albanaca, od kojeg i jedni i drugi mogu imati velike koristi.
 
Beograd, Srbija - Foto: RTRS
 

Vučić je rekao za Televiziju Prva, povodom odluke vlasti u Prištini da ukine mjere reciprociteta, da vjeruje u snagu srpske ekonomije i kompanija.

Direktor kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocijenio je da je današnja ispravna odluka o ukidanju zabrane trgovine odavno morala da bude donesena.

- Velika, nemjerljiva šteta već je svima nanijeta dvogodišnjom blokadom neodgovornih predstavnika privremenih institucija samouprave u Prištini - naveo je Đurić.

On je dodao da Srbija poziva privrednike na obje strane da iskoriste priliku da se bolje povežu i stvore nove šanse za ljude svih nacionalnosti.

Prema njegovim riječima, jačanje ekonomske saradnje Beograda i Prištine je neophodni sastojak normalizacije odnosa, a dalje jačanje srpske ekonomije ojačaće i srpsku državnu poziciju.

- Uvjeren sam da će Srpska lista nastaviti da svojim radom u pokrajinskoj vladi daje doprinos uklanjanju pritisaka na Srbe - dodao je Đurić.