Odmor u Hrvatskoj postao luksuz: Pogledajte neke od cijena
SPLIT - Novinari portala "Slobodna Dalmacija" provjerili su cijene na stadionu Ultra Europe, a kako navode, za flašu vode na Tisku unutar stadiona posjetioci moraju izdvojiti 5 evra (oko 10 KM), dok su cijene cigareta iste kao i u ostatku grada.

Pivo Heineken košta 8 evra (oko 16 KM), a kutije cigareta prodaju se po istoj cijeni kao i inače.

Plaćanje je moguće napraviti isključivo putem kartice ili preko narukvice festivala, odnosno karte.

Što se tiče ponude pića oko glavnog stadiona, voda se prodaje po istoj cijeni - 5 evra (oko 10 KM). Isto toliko koštaju i gazirana pića poput CocaCole, Spritea i sl. Miješana alkoholna pića dođu 8 evra (oko 16 KM).

Moguće je pojesti i pizzetu za 9 do 10 evra (oko 20 KM), a najjeftiniji su prženi krompirići koji dođu 7 evra (oko 14 KM).

Najskuplja je vege-ponuda, pa tako je vege burger meni 16 evra (oko 32 KM).

Pitali su goste što misle o cijenama.

"Koktel sam platio 8 evra (16 KM) i zadovoljan sam cijenama, smatram da su pristojne" rekao je Norvežanin koji u ruci drži kartonsku času vodku-craberry od 0,13L.

Na ulazu u ugao sa hranom novinari su sreli posjetioca iz Francuske koji je intenzivno analizirao jelovnik.

"Hm, cijene su malo skuplje, ali nema veze - ipak je ovo festival" rekao je.

Iste cijene su i u VIP prostoru gdje u ponudi imaju i skupe posebne pakete - flaša alkoholnog pića u kombinaciji s bezalkoholnim pićima, prenosi "Avaz".

Najskuplja opcija je flaša Grey Goose (4,50 L) + 20 bezalkoholnih pića koju će VIP gosti platiti 1.500€ (gotovo 3.000 KM).