Muzicka osnovci 1(1).jpg (754 KB)

U sali Muzičke škole večeras je održan koncert maturanata osnovne škole. Mali maturanti u četrdesetominutnom koncertu svirali su zahtjevne kompozicije koje su naučili tokom šest godina pohađanja škole. Roditelji, profesori i učenici mogli su da uživaju u djelima: Pernambuka, Burgmilera, Lea, Marikanta, Tarega, Bertinija, Derbenka, Šuberta, Dženkinsona...

Direktor Muzičke škole Dušanka Babić je istakla da je u ovoj školskoj godini osnovnu muzičku školu završilo 26 maturanata, a deset se opredijelilo da nastavi srednju muzičku školu.

" Drago nam je što će jedan dio učenika nastaviti školovanje, a većina od njih je postigla zapažene rezultate. Malih maturanata imamo na svakom odsjeku - harmonike, gitare, klavira, flaute, violine,viole, violončela. Njih trinaest je izrazilo da sviraju na koncertu i mislim da su oni bili najbolji", kazala je Babić.

Muzicka osnoci(1).jpg (670 KB)

Mihajlo Medan koji je večeras svirao na harmonici djelo E. Derbenka "Pijetlovi" je naglasio da je kroz šest godina školovanja dosta naučio.

"Neću nastaviti srednju muzičku jer ću upisati medicinsku, ali to ne znači da ću prestati sa sviranjem hermonike jer je muzika dio mene. Kao mali zavolio sam harmoniku i prilikom upisa nisam imao dilemu šta ću da upišem i nisam se pokajao", rekao je Medan.

Prije koncerta nagrađeni su najbolji učenici.