unnamed-1.jpg (589 KB)

U okviru 24. susreta radnika „Elektroprivrede Republike Srpske“ danas je održan sastanak rukovodstva Sindikata elektroprivrednih i elektroenergetskih kompanija iz regiona.

Predsjednik Odbora Sindikata radnika ERS-a Koraljka Kovačević Markov kaže da su na korak od potpisivanja sporazuma o saradnji, koji su najavili prošle godine.

„Pored sindikata radnika ERS-a, tu su i predstavnici rukovodstva sindikata Elektroprivrede Srbije, Crne Gore, BiH, Hrvatske, Herceg Bosne, a imamo podršku i od kolega iz Slovenije. Što se tiče sporazuma o saradnji, ostalo je još da usaglasimo pravne detalje i o tome smo razgovarali danas na sastanku. Najvažnije od svega je da smo u stalnoj komunikaciji, da pratimo zakonsku regulativu i da razmjenjujemo informacije vezano za kolektivna pregovaranja, za nove direktive EU i za kolektivni ugovor”, rekla je Kovačević Markov.

Milan Đorđević, predsjednik Sindikata radnika Elektroprivrede Srbije je rekao da potpisivanje kolektivnog ugovora predstavlja mir i sigurnost za sve zaposlene u naredne tri godine.

„Potpisati kolektivni ugovor je veoma veliki uspjeh, jer je on uvijek radnički ustav. Naš kolektivni ugovor ističe 7. avgusta, pripremili smo sve i dogovorili još je ostalo da ga potpišemo. Sindikat nikada ne smije reći da je zadovoljan, uvijek postoji više i bolje, ali dobro je kad se nešto potpiše jer imamo osnov za borbu za bolje“, naveo je Đorđević.

Mladen Mijatović, predsjednik Sindikata udruženih radnika energetike Republike Srpske ističe da su ovakvi sastanci prilika da nauče i usvoje nešto novo od drugih kolega.

„Mi već dugo njegujemo tradiciju lijepog druženja, razmjenjivanja iskustava u domenu kolektivnog pregovaranja i ugovora. Uvijek imamo priliku da od drugih naučimo nešto što je dobro i da to pokušamo dobiti i kod našeg poslodavca“, dodao je Mijatović.

2323.jpg (522 KB)