Danas je u organizaciji Javne ustanove Ekologija i bezbjednost ,a povodom Međunarodnog dana civilne zaštite, održana zajednička vježba subjekata zaštite i spasavanja pod nazivom „Trebinje 2018“ na lokalitetu bivše kasarne.


Učesnici vježbe bili su: Grad Trebinje , Teritorijalna Vatrogasna jedinica Trebinje, Vatrogasno društvo Lastva, služba civilne zaštite HET-a, Gradska organizacija Crveni krst Trebinje, Planinarsko društvo „ Vučiji zub“, Speološko društvo „Zelena brda“, Dom zdravlja trebinje, Policijska uprava Trebinje i služba civilne zaštite JU "Ekologija i bezbjednost".
.
Cilj ove vježbe bio je zajedničko uvježbavanje radnji i postupaka u slučaju vanrednih situacija, kao i provjera sistema veza između različitih subjekata koji su učesnici spasavanja. U toku vježbe pokazane su mogućnosti spašavanja unesrećenih lica iz požara, evakuacije sa viših spratova objekata u požaru, spašavanje ugroženih iz putničkog vozila pomoću specijalnog razvalnog alata kao i gašenje požara na otvorenom i unutar objekata.


Predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak je kazao da su pripadnici svih angažovanih službi u Trebinju, pod rukovodstvom Civilne zaštite, pokazali visok nivo obučenosti i spremnosti u kriznim situacijama na zadovoljstvo svih građana Trebinja.
“Građani mogu mirno da žive i rade u našem gradu uvjereni da će, u slučaju neke vanredne situacije, imati ko da ih zaštiti i pomogne im”, dodao je Banjak.
Vježba je završena uspješno i u skladu sa planiranim aktivnostima.