Održano književno veče " Vidovdanski književni susreti"

IMG_20230627_202045_resized_20230627_082108439.jpg (327 KB)

U Muzeju Hercegovine sinoć je održano književno veče " Vidovdanski književni susreti", koje se realizuje u okviru Vidovdanskih svečanosti, a predstavilo se po pet pjesnika iz Udruženja Srbije i Udruženje književnika Republike Srpske - podružnica Trebinje.

Pjesnik Dobroslav Ćuk je naglasio da se Vidovdanski književni susreti održavaju u Trebinju po prvi put, a da oni nisu ustanovljeni nikakvom gradskom odlukom, nego je to dogovor književnika iz Udruženja Srbije i Udruženje književnika Republike Srpske - podružnica Trebinje.

"Došla su nam četiri književnika koja žive u Beogradu, a naša zemljakinja iz Gacka Dara Radojević živi u Gornjem Milanovcu. Ja uvijek insistiram da se čitaju pjesme prema vremenu, značajnom datumu i ja ću se predstaviti sa pjesmom o otadžbini koja je napisana u aprilu 1999. godine za vrijeme bombardovanja Srbije i pjesmu 'Oda slobodi'. To je sve u skladu sa Vidovdanom, Srbijom, slobodom", rekao je Ćuk.

IMG_20230627_202220_resized_20230627_082302525.jpg (337 KB)

Dara Radojević, član Udruženja književnika Srbije kaže da je pjesnicima uvijek lijepo jer vole druženje i prijateljstvo.

"Dočekani smo lijepo kod gradonačelnika, u Tvrdošu, Gračanici i mi smo dobili darove, a sada je na nama da mi uzvratimo darove publici. Razmišljam da je u duhu praznika sve ono što je u duhu porodice i tradicionalno važno i vrijedno, a to je što svaki čovjek osjeća. Ovakvi susreti za nas pjesnike su značajni i mi treba da opravdamo ukazano povjerenje da bi ovo dobilo neki značaj. Mi živimo za to, pišemo, štampamo, radujemo se tome i mi smo ljudi koji daruju ako neko ume da uzme, ali ako neko ne uzme mi se ne ljutimo" jasna je Radojević.

Mirjana Nikić, pisac i novinar „Politike”, član Udruženja književnika Srbije koja je par puta pisala o Trebinju imala je samo riječi hvale za grad na jugu Hercegovine.

"Ovo je grad Jovana Dučića, a ja sam objavila pet knjiga. Pisala sam dosta o gradovima u Republici Srpskoj, Srbiji i svijetu, a što se tiče Trebinja volila bih da završim kao junakinja nekih romana koje su ovđe srećno završili. Moje pjesme su van vremena i politike, kratke i sažete pjesme o životu" jasna je Nikić.

IMG_20230627_202414.jpg (212 KB)

Muzički gost večeri bio je kantautor Ranko Slijepčević, a organizator Udruženje književnika Republike Srpske - podružnica Trebinje.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×