214149.jpg
Sprovodeći planske aktivnosti iz oblasti otkrivanja i dokumentovanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga policijski službenici Policijske stanice Bileća su 29. marta 2023. godine, pronašli i privremeno oduzeli najlonsko pakovanje, ukupne težine, oko 580 gr. u kome se nalazi zeljasta biljna materija koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu skank.


Naime, policijski službenici su u mjestu Prijevor, opština Bileća zaustavili i kontrolisali putnički automobil marke „Volkswagen“, tip „Golf IV“ kojim je u trenutku kontrole upravljalo lice inicijala V.G. iz Bileće. Pregledom automobila uočeno je najlonsko pakovanje u kome se prema izjavi vozača nalazi opojna droga skank.


Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi lice inicijala V.G. kojom prilikom je pronađen jedan komad vatrenog oružja.


O događaju je odmah obavješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je naložilo policijskim službenicima da preduzmu sve mjere i radnje u cilju dokumentovanja krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.