Oglasila se policija o pucnjavi u Brčkom
Brčanska policija uhapsila je S.M. iz tog grada zbog sumnje da je hicima iz vatrenog oružja ranio policajca J.T. iz Brčkog.

Policajcu je ljekarska pomoć ukazana u brčanskoj bolnici nakon čega je prevezen na dalje liječenje u UKC Tuzla i nije životno ugrožen.

O cijelom događaju oglasila se Policija Brčko distrikta navodeći da su cijeli slučaj u 2:57 časova prijavili ljekari Hitne pomoći.

"Policiji se obratio medicinski tehničar Službe hitne pomoći i obavijestio da je kod njih zbrinut pacijent na kojeg je od strane drugog lica pucano vatrenim oružjem. Odmah nakon zaprimanja prijave u prostorije Službe hitne pomoći upućeni su policijski službenici koji su izvršili prikupljanje obavještenja od J.T. policijskog službenika koji nije bio radno angažovan, a koji je izjavio da je na putu ispred jednog ugostiteljskog objekta u ulici Mostarska, na njega iz vatrenog oružja pucao S.M. iz Brčkog", saopštila je policija.

Dodaju da je nakon prikupljanja informacija obezbijeđeno mjesto pucnjave i utvrđeno da se S.M. udaljilo sa lica mjesta u nepoznatom pravcu, te su preduzete hitne mjere potrage i pronalaženja istog.

"S.M. je lociran na području grada i lišen slobode. O događaju je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH pod čijim nadzorom se preduzimaju potrebne istražne radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju kompletnog događaja, utvrđivanju motiva i krivično-pravnoj kvalifikaciji", navode u brčanskoj policiji.

Dodaju da je policijskom službeniku J.T. je ukazana potrebna medicinska pomoć u Javnoj zdravstvenoj ustanovi u Brčkom, nakon čega je prevezen na dalje liječenje u UKC Tuzla i nije životno ugrožen.

"Nakon okončanja svih istražnih radnji i krivično pravne kvalifikacije navedenog događaja, Policija Brčko distrikta BiH će Tužilaštva Brčko distrikta BiH uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu S.M. predati u dalju nadležnost, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana", saopšteno je iz policije.