Crvena zvezda (foto: Crvena zvezda) -
Šefica za odnose sa javnošću Ararat Jermenije Dijana Gazarjan kaže da taj klub radi na organizaciji meča sa Crvenom zvezdom.

Dvije ekipe trebalo bi da se sastanu u četvrtak u Jerevanu od 16 časova u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Problem predstavlja činjenica da je Jermenija proglasila ratno stanje i grad u kome će se meč odigrati još nije utvrđen.

- U ovom trenutku normalno radimo na organizaciji utakmice koja će se održati 1. oktobra na stadionu FA Jermenije, od 18 časova po lokalnom vremenu. Ne tražimo. Planiramo da igramo u Jerevanu, kako je ranije i bilo dogovoreno. Po ovom pitanju nisu napravljene nikakve promjene, niti će. Situacija u glavnom gradu Jermenije je mirna. Kao, što je i bila prethodnih dana, nedjelja, tako da ne planiramo da vršimo ikakve promjene - rekla je Gazarjan za Sportski žurnal.

Ona je dodala da je situacija u Jerevanu mirna, te da održavaju aktivnu komunikaciju sa njihovim vlastima i FS Jermenije kako bi na pravi način organizovali utakmicu.

UEFA će konačnu odluku o utakmici donijeti danas.

Golman Ararata potvrdio da će se utakmica igrati u Jermeniji

Golman Ararata Stefan Čupić potvrdio je da će se utakmica između jermenskog predstavnika i Crvene zvezde igrati u Jermeniji.

Čupić je u razgovoru za Žurnal rekao da ima sigurnu informaciju da će se meč igrati u Jermeniji.

- Dobio sam nedavno nezvaničnu informaciju da će se utakmica sa Crvenom zvezdom igrati na našem terenu. Radili smo normalno po ustaljenom redosljedu. Dolazak na stadion je oko 9.30 časova, zatim smo sat vremena imali analizu kako igra Crvena zvezda, a onda trening gdje smo u dobroj atmosferi odradili svoj dio posla - rekao je Čupić.