Fikret Sulejmanović, otac masovnog ubice iz Gradačca Nermina Sulejmanovića, otkrio je da se stidi svog sina koji je ubistvom troje ljudi cijeli Gradačac zavio u crno.

- Ne znam šta ga je dovelo do ovoga da ovako pogriješi. Mora da mu je mozak izgorio. Kao dijete sa pet, šest godina je bio normalan, poslije toga nije. On je takav van mene, to se nije hranilo sa mnom, odrastao je dalje od mene. Majka mu je umrla prije nekoliko godina, živjela je sa njim. MUP ga je nabolje poznavao, samo da su ga na vrijeme zatvorili, da su Nizamu sklonili, da su nešto uradili u tom slučaju... Ali vidjeli ste da se niko nije bavio time, pa smo dočekali da on eksplodira i da napravi to što je napravio - govori Nerminov otac Fikret za Republiku.

Nesrećni čovjek kaže da je upoznao snajku Nizamu Hećimović, kojoj je njegov sin presudio u petak, i njihovu osmomjesečnu bebu i da se tada ponadao da se monstruozni Nermin skrasio.

- Rješio sam jednog dana da ih vidim, pa sam pognuo glavu i otišao kod njih. Vidio sam Nizamu i bebicu na pet minuta. Bio sam srećan. Dobio je dijete, mislio sam da će biti bolje, da se popravio, da će biti sve bolji i bolji zbog bebice. Međutim, ostao je isti. Ko se ne bi nadao za svoje dijete da će biti bolje, pa, ko ne bi? - pita se utučeni otac.

Sahranjeni otac i sin koje je ubio Sulejmanović

On kaže da od muke ne smije ni da pomišlja na masakr.

- Ja samo pijem tablete i gledam u plafon, i zamišljam da ništa ne znam. Volio bih sve da prespavam, jedno mjesec dana, i da se probudim. Toliko mi nije dobro, ne znam više šta govorim - rekao je neutješni Fikret.

Nermin Sulejmanović je u petak oteo svoju suprugu Nizamu Hećimović sa bebom iz kuće njene tetke, a onda joj u uživo prenosu na Instagramu ispalio hitac u glavu, u svojoj vikendici. Nakon toga je otišao u grad i istim pištoljem ubio brata i oca svoje bivše djevojke Dženane, Denisa i Đengiza Ondera, da bi na kraju izvršio samoubistvo kada ga je policija opkolila.