Bivši potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić potvrdio je Srni da je u Osnovnom sudu u Banjaluci registrovao političku organizaciju pod nazivom Narodna stranka koja će pokušati da predstavi drugačiji način političke kulture i umiri političke odnose u Srpskoj, a potom i omogući nalaženje rješenja za brojne probleme.On je naveo da iduće sedmice planira da predstavi osnovne ciljeve, kao i ljude koji će biti angažovani na pripremi rada Narodne stranke.
"Dogovorićemo se na koji način ćemo to da uradimo da bi to od početka izgledalo baš kako treba i pokazalo da je imalo smisla ovo što radimo", kaže Tadić.
On ističe da je pred novom strankom dugačak politički put, koji se mora prelaziti korak po korak i vrlo pažljivo, uz oprez da se ne ponovi neka od grešaka koje su ranije pravili bilo pojedinci, bilo političke partije.
Kada je riječ o razlozima za osnivanje stranke, Tadić je naveo da višestranački sistem omogućava građanima da koriguju političko ponašanje onda kada nisu zadovoljni ponašanjem političkih predstavnika.
"To pravo želimo da iskoristimo jer ne znam kome već nije jasno u Republici Srpskoj da većina naroda nije zadovoljna ponašanjem političara i stranaka. Pozivamo sve te ljude koji su dali kritiku i pokazali nezadovoljstvo da prate ono što mi radimo ukoliko žele da se uključe u taj rad i da svi zajedno pokušamo predstviti drugi način političke kulture koji će umiriti političke odnose u Srpskoj, a onda iz toga mira obezbijediti da dođemo do rješenja koja će zaista riješiti brojne probleme koji postoje", rekao je Tadić.

On je istakao da je namjera da stranka okupi ozbiljne ljude, radi vođenja ozbiljne politike.
"Nadamo se da nećemo omanuti u tom poslu, jer ako omanemo onda smo napravili veliku štetu, ne samo nama, nego, prije svega, narodu za koji vjerujem da sada ima bitna očekivanja od našeg budućeg političkog rada", istakao je Tadić.
On je rekao da Narodna stranka, budući da nije učestvovala na izborima, nema nikakav legitimitet da se pozicionira ni kao vladajuća stranka, niti smatra da crpi legitimitet za puno opoziciono djelovanje.
"Narodna stranka tek treba da se pripremi za učešće na izborima i da nakon 2018. godine sa pravom, u onoj mjeri u kojoj to narod bude dao, nastupi pred javnošću", rekao je Tadić i pozvao javnost da brižljivo prati i nadgleda djelovanje Narodne stranke.
SRNA