Okončana drama u Hrvatskoj: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo žene i ranjavanje više osoba

SISAK - Muškarac osumnjičen da je ubio jednu ženu i teško ranio četiri osobe u romskom naselju Capraške Poljane, kod rafinerije u Sisku, uhapšen je noćas poslije nekoliko sati u bjekstvu, saopštila je hrvatska policija.

U pucnjavi je ubijena 45-godišnja žena, a četiri osobe s teškim povredama smještene su u sisačku Opštu bolnicu, prenijeli su hrvatski mediji.

Prilikom intervencije u ovom događaju lakše povrede je zadobio vatrogasac, a ljekarska pomoć pružena je i jednoj odrasloj osobi i jednom djetetu koji su bježeći lakše povrijeđene.

Policija je saopštila da su u ovom teškom incidentu u potpunosti izgorjele dvije porodične kuće i jedan automobil, dok su jedna kuća i jedan automobil djelimično izgorjeli.

Jedan od očevidaca, čiju izjavu prenosi Index, navodi da napadača poznaje, da je s njim radio dugo godina i da je "malo čudan i psihički malo nestabilan".

Komšije napadača kažu da se radi o muškarcu od 60-ak godina, te da je imao psihičkih problema. Posljednjih mjeseci je govorio da ga truju, kaže jedan od stanovnika naselja.

Policija je napadača uhapsila oko jedan sat poslije ponoći, poslije potrage u kojoj su korišćeni dronovi i termovizijske kamere, dok su specijalci i lampama pretraživali mjesto događaja.

Kako saznaje Jutarnji, osumnjičeni je navodno došao u kuću komšija, na koje je otvorio vatru, a zatim je zapalio dvije susjedne kuće.

Hrvatski mediji prenose i izjave stanovnika naselja koji tvrde da je napadač bio u ratu i da je navodno bolovao od posttraumatskog stresnog poremećaja i živio sam.