Đoković nakon maratonskog meča poslao upozorenje Hrvatu (VIDEO)
Opasno je visio Novak Đoković u meču protiv Lasla Đerea u trećem kolu US Opena. Izgubio je prva dva seta, ali kad se 28-godišnji Đere jako približio najvećoj pobjedi u karijeri, Đoković se vratio. Po osmi put u karijeri i drugi put u Njujorku nadoknadio je zaostatak od dva seta i pobijedio te izborio osminu finala četvrtog Grand Slam turnira sezone. Sljedeći protivnik mu je Hrvat Borna Gojo a Srbin je imao poruku za njega.

Hrvat je iz kvalifikacija došao do meča protiv najboljeg tenisera na svijetu.

Đoković hrvatskog tenisera nije spominjao, ali se sljedeće rečenice mogu protumačiti kao jasno upozorenje Goji šta ga čeka.

"Ne želim biti u ovoj poziciji, više volim pobijediti bez izgubljenog seta. Nadam se da ću se vratiti na taj put u sljedećem meču."

Nakon drugog seta protiv Đerea, Đoković je zatražio i dobio pauzu tokom koje je otišao u svlačionicu. Kao što se to često dogodi, po povratku je bio potpuno drugi igrač pa je novinare zanimalo što se događalo u svlačionici.

"Imao sam razgovor sa sobom u ogledalu. Bio sam ljut, razmišljao sam šta bi trebalo napraviti. Morao sam se natjerati da se podignem, da počnem vjerovati u sebe. Događalo mi se slično i ranije, nekoliko puta se nisam uspio vratiti, ali večeras jesam. Ovo je bio jedan od najtežih mečeva u ovoj i posljednjih nekoliko godina. Ovo je bio jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao" naglasio je Đoković.

Za kraj pohvalio je svog suparnika.

"Đere nije pokazivao umor, podigao se i igrao je bolje u petom setu nego ranije. Disao mi je za vrat, prijetio, igrao jako dobro", dodao je Nole, prenosi "Jutarnji".