Snimka zaslona_20230907_121351.png (1.59 MB)

Protekla ljetnja sezona kupanja prošla je na izuzetno uspješan način a zabilježili smo rezultate za par procenata bolje nego prethodnih godina, kaže za Radio Trebinje Bojan Okuka, direktor Javne ustanove „Bazeni“ Trebinje.

Prema njegovim riječima dnevna posjećenost bazena u Bregovima bila je od 1.000 pa do čak i 2.500 posjetilaca, dok je na Olimpijskom bazenu "Banje" u Policama dnevno bilo u prosjeku oko 500 kupača.

„O bezbjednosti kupača brinula su se po dva spasioca na svakom od bazena i tu je situacija, ukoliko izuzmemo jedan incident koji se na sreću dobro završio, dobra“, govori Okuka.

Prvi čovjek Javne ustanove „Bazeni“ Trebinje ističe da, gotovo svaki dan, usluge bazena koristi oko 300 djece iz tri trebinjska plivačka odnosno vaterpolo kluba, a o kvalitetu usluga govori činjenica da su brojne reprezentacije i klubovi iz Crne Gore, Srbije ali i šire koristila ovaj bazen.

„Izuzetno nam je drago da se u našem gradu pripremala i talentovana plivačica, svjetska omladinska prvakinja Lana Pudar, tako da možemo reći da smo i mi, makar na simboličan način, učestvovali u njenim rezultatima“, kaže Okuka.

bojan okuka.png (2.31 MB)

Pred zaposlenim u Javnoj ustanovi „Bazeni Trebinje“ u narednom periodu su novi izazovi.

„Bićemo domaćini Lige šampiona u vaterpolu, Jadran Herceg novi će biti domaćin u Trebinju, a početkom oktobra igra prvu utakmicu protiv Jadrana iz Splita. Za potrebe ovog takmičenja, a zbog zadovoljavanja visokih kriterijuma Međunarodne plivačke federacije moraćemo postaviti montažne tribine sa nekoliko stotina mjesta“, ističe Okuka.

U planu je da u novembru u Zatvorenom bazenu Trebinje bude održan Međunarodni vaterpolo turnir za mlade vaterpoliste godište 2009. i mlađe.