z bazen.jpg (333 KB)

Za godinu dana od otvaranja Zatvorenog olimpijskog bazena u Trebinju održane su razne aktivnosti i manifestacije koje su potvrdile da je njegov rad na korist i profesionalaca i rekreativaca. Ovo je za Radio Trebinje istakao Bojan Okuka, direktor JU “Bazeni” Trebinje.

U prilog tome govore činjenice da su na samom početku otvaranja u trenažni proces krenuli Plivački klub “Leotar”, „Klub vodenih sportova” i Vaterpolo klub “Leotar”.

Kako Okuka ističe, pomenuti klubovi svakodnevno koriste usluge zatvorenog bazena i broje oko 300 članova.

“Grad Trebinje je raspisao javni poziv za besplatno korištenje zatvorenog olimpijskog bazena za posebne kategorije, gdje je pravo ispunilo preko 900 djece. U prethodnih godinu dana na pripremama su boravili plivački klubovi iz Mostara, Beograda, Sarajeva, Niša, Korčule, Ljubljane, kao i vaterpolo reprezentacije Srbije, Crne Gore i Njemačke koji su bili zadovoljni kvalitetom i izgledom bazena. Njemački vaterpolisti su naglasili da su prijatno iznenađeni i da ih očekujemo opet”, naveo je Okuka i podsjetio da je najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar, svoje pripreme za Evropsko prvenstvo imala upravo na Zatvorenom olimpijskom bazenu u Trebinju, nakon čega je osvojila zlatnu medalju u Rimu.

On je dodao da je u okviru projekta Ministarstva porodice, omladine i sporta pod nazivom “Bazeni za učesnike ljetne škole sporta RS”, usluge koristilo preko 20 sportskih kolektiva sa 1.190 učesnika.

“U proteklih godinu dana održana su četiri velika takmičenja. 17. Međunarodni memorijalni plivački miting 'Srđan i Maksim' sa 500  takmičara, Vaterpolo kamp, Regionalni vaterpolo turnir na kome je učestvovalo 12 ekipa iz regiona. Održan je Međunarodni memorijalni plivački miting 'Ana Čučković 2023', na kome je učestvovalo 414 takmičara”, rekao je direktor JU “Bazeni” Trebinje.

Prema Okukinim riječima, odigrane su dvije prijateljske utakmice između vaterpolo reprezentacija Srbije i  Crne Gore.

“Prvi put je organizovano plivanje za Časni krst na Bogojavljenje gdje je učestvovalo 160 mališana. Učestvovali smo u raznim promotivnim kampanjama i pomogli projekte obuke neplivača za djecu iz ruralnih područja“.

Okuka je zaljučio da će i dalje raditi na poboljšanju kvaliteta usluga bazena i zatvorenog i otvorenih i da će se nastaviti i sa takmičenjima i trenažnim procesima i za profesionalce i za rekreativce.