U okviru „Nevesinjske olimpijade 2019“ 16. put biće priređeno enigmatsko-zabavno takmičenje Olimpijski kviz. Kvalifikaciono testiranje biće održano u Srednjoškolskom centru „Aleksa Šantić" u utorak 6. avgusta sa početkom u 20 časova, a veliko finale na programu je u Domu kulture „Nebojša Glogovac“, u četvrtak, 8. avgusta u 20 časova.kviz- olimpijada.jpg

Osnovne novčane nagrade obezbijedila je Opština Nevesinje. Porodica pokojnog Velibora Džonlage koji je tri puta trijumfovao na Olimpijskom kvizu i ove godine je sponzorisala takmičenje, tako da su uvedene i specijalne nagrade. Osim finalista na novčane nagrade mogu računati pobjednik kvalifikacija i najbolje plasirana žena. Nagradna igra za gledaoce „Pogodi i osvoji 100 KM“ biće priređena tokom finalne večeri.

Olimpijski kviz predstavlja kombinaciju enigmatsko-zabavnih igara koje uglavnom preferiraju opšte znanje sa simboličnim uvodom posvećenim Nevesinjskoj olimpijadi. Do sada je kroz ovu olimpijsku igru prodefilovalo preko 300 takmičara, a najviše uspjeha imali su Velimir Šmrkić, Velibor Džonlaga i Marko Rajković. Posljednjih nekoliko godina Olimpijski kviz privači pažnju ljubitelja enigmatike iz čitavog regiona. Organizator takmičenja je Radio Nevesinje.

Prijave za kvalifikaciono testiranje:

E-mail: [email protected]

Tel: 065-691-484,059-601-394