Olivera Jevtić pobjednik je Prvog bilećkog polumaratona u ženskoj konkurenciji, a u muškoj konkrenciji najbrži je bio Kenijac Semuel Kiplimo.


Stazu dugačku 21 kilometar druga je pretrčala Nedeljka Stojkov iz Makedonije, a treća je bila crnogorska olimpijka Slađana Perunović.
U muškoj konkurenciji drugo mjesto je zauzeo Stefan Đurković, dok je treći bio Miloš Milovanović.
U glavnoj trci, odnosno polumaratonu, učestvovalo je 130 takmičara, dok je na trci zadovoljstva od pet kilometara učestvovalo više od 500 učesnika.
Takmičari su istakli da je ovo bila trka zadovoljstva i da su oduševljeni i prijatno iznenađeni dobrom organizacijom, ali i stazom koja nije bila naporna već vrlo atraktivna.
Pobjednici, ali i drugi učesnici su svoj dolazak najavili i sljedeće godine, izrazivši nadu da će manifestacija postati tradicionalna i još masovnija.


Jevtićeva je istakla da se nada da će u budunosti Bilećki polumaraton biti na mapi Evrope i svijeta.
Velika zahvalnost je upućena Ljubi Trklji, bilećkom maratoncu koji je uspio da u svoj grad dovede najpoznatija imena maratona, učesnike olimpijada, evropskih i svjetskih prvenstava.
Glavnoj trci prethodila je trka mlađih uzrasta.
Više od hiljadu građana Bileće došlo je da podrži i bodri učesnike polumaratona.
Za pobjednike polumaratona izrađeni su posebni unikatni pehari od bilećkog kamena.
Bilećki polumaraton je jedini u svijetu koji ima svoju himnu.
Pokrovitelj polumaratona je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a organizatori opština Bileća i Zavičajni klub "Osvit".
Izvor: SRNA