Epidemiolog Bratislav Tiodorović potvrdio je da su još dvije osobe iz Niša pozitivne na virus korona. To su članovi niškog simfonijskog orkestra, a zarazila ih je operska pejvačica iz Rima koja je u Nišu održala osmomartovski koncert.
Simfonijski orkestar (foto: CC0 / Pixaba) -

Tiodorović je rekao da je do sada u Nišu potvrđen virus korona kod osmoro ljudi, prenose Novosti.

Za razliku od prethodnih slučajeva, koji su bili povezani za Nišlijkom koja živi u Luganu i koja je provela desetak dana u rodnom gradu, pa je tako preneijla bolest, posljednja dva slučaja povezana su sa operskom pjevačicom iz Rima koja je u Nišu održala osmomartovski koncert sa simfonijskim orkestrom.

Po njenom povratku u Italiju ustanovljeno je da je oboljela, a početkom ove nedjelje javila su se dva zaposlena u simfonijskom orkestru sa simptomima gripa.

Svi ostali članovi orkestra su u samoizolaciji.

Epidemiolog Tiodorović apeluje na građane da ukoliko dolaze iz kritičnih zemalja da se jave na jedan od četiri telefona gdje će dobiti potrebne informacije.

- Građanima Srbije niko ne može da zabrani da dođu u svoju zemlju, to je njihovo ustavno pravo, ali neka razmisle kakve posljedice to može imati - rekao je Tiodorović.