Poslanici opozicije blokirali su rad Narodne skupštine Republike Srpske! Sjednica je prekinuta...


Ovome je prethodila cjelodnevna rasprava o dnevnom redu, koji još nije usvojen. Direktan povod bila je odluka skupštinskog Odbora za finansije i budžet, da sa dnevnog reda povuče revizorski Izvještaj o konsolidovanom izvršenju budžeta.
Poslanici opozicije su u poslijepodnevnom dijelu rasprave odlučili da provedu u djelo ono što su cijeli dan najavljivali, a to je da će fizički blokirati rad parlamenta. Tvrdili su da je, povlačenjem izvještaja Glavne službe za reviziju o Konsolidovanom izvještaja o budžetu Republike Srpske prekršen Poslovnik o radu NSRS, kao i nekoliko zakona.
Kako je dan odmicao i rasprava je bila sve žustrija, da bi sve kulminiralo kada su poslanici opozicije odlučili da fizički onemoguće rad skupštine.

Poslanik NDP-a Dragan Čavić prvo najavio je da će opozicija da spriječi dalje funkcionisanje parlamenta Srpske.
Nakon ove njegove najave, potpredsjednik NSRS Nenad Stevandić, koji u odsustvu predsjednika Nedeljka Čubrilovića danas vodi sjednicu, dao je pauzu, ali su poslanici opozicije stali na prostor gdje se nalazi skupštinsko rukovodstvo, kako bi spriječili rad parlamenta Republike Srpske.
U Narodnoj skupštini Republike Srpske večeras je zasjedao skupštinski Kolegijum. Sjednica Kolegijuma biće održana sutra u 10.30!


RTRS