Nakon višečasovne rasprave Narodna skupština Republike Srpske usvojila je dnevni red na kome je Prijedlog rezolucije o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Srpske


.
Predlagači ove rezolucije su poslanički klubovi SNSD, SP i SDS-K. Nije prihvaćen zahtjev opozicije da u dnevni red skupštinske sjednice bude uvrštena Rezolucija o strateškim ciljevima Republike Srpske, u periodu 2018-2023. godina.
Narodna skupština nije prihvatila ni zahtjev opozicije da u dnevni red po hitnom postupku bude uvrštena informacija u vezi sa ponašanjem pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i sprečavanja narodnih poslanika da prisustvuju 21. redovnoj sjednici i opravdanosti održavanja ove skupštinske sjednice, te odluka o stavljanju van snage odluke o razrješenju glavnog revizora Republike Srpske.
Šef Kluba poslanika SDS-a u NSRS Vukota Govedarica izjavio je nakon što je usvojen dnevni red sjednice, da poslanici opozicije neće učestvovati u skupštinskoj raspravi, ali da neće izaći iz sale. Opozicioni poslanici su ponovo stali iza stola gdje sjedi skupštinsko rukovodstvo i pištanjem pištaljkama onemogućili dalji rad parlamenta.
Čubrilović je rekao da neće izreći mjere udaljavanja opozicionih poslanika sa skupštine te je dao pauzu u trajanju od pola sata.
U nastavku sjednice, poslanici će razmatrati prijedloge zakona o fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima Srpske, te o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima Republike Srpske.
Biće razmatrani i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima, kao i Nacrt zakona o banjama.
U nastavku zasjedanja 22. redovne sjednice Narodne skupštine RS izglasano je udaljavanje opozicionih poslanika zbog onemogućavanja rada parlamenta.
Nakon pauze, poslanici su glasali za udaljavanje opozicije iz sale, za šta je glasalo 44 poslanika, a niko nije bio protiv ni suzdržan. I tokom glasanja, poslanici opozicije su duvali u pištaljke, a neki od njih su sjeli za sto predsjedavajućih.
Nastavak sjednice planiran je u maloj sali, gdje se već nalaze poslanici vladajuće koalicije. Obezbjeđenje Skupštine je spriječilo predstavnike opozicije da uđu u malu salu.