cemi.jpg

DPS ima 30 mandata, koalicija “Za budućnost Crne Gore” 27, “Mir je naša nacija” 10 mandata, “Crno na bijelo” četiri. Prema tim podacima, po tri mandata imaju Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka, dva SDP, i po jedan Albanska lista i AK Jednoglasno. Najveći pad na izborima doživjela je koalicija oko DPS-a, dok su najuspješnije koalicije oko URA i Demokratskog fronta.

Sloboda, gotov je, pobjeda, kraj mafije - poruke su koje su sinoć poslate iz izbornih štabova opozicije koja je proglasila pobjedu i saopštila da je Demokratsku partiju socijalista poslala u istoriju.

To je učinjeno nakon što su opozicija i civilni sektor objavili preliminarne rezultate parlamentarnih izbora, jer Državna izborna komisija još nije proglasila konačne.

Preliminarni podaci CEMI-ja, na osnovu 96,4 odsto obrađenog uzorka, pokazuju da DPS ima 30 mandata, koalicija "Za budućnost Crne Gore" 27, "Mir je naša nacija" 10 mandata, "Crno na bijelo" četiri

Prema tim podacima, po tri mandata imaju Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka, dva SDP, i po jedan Albanska lista i AK Jednoglasno. Dvije hrvatske partije ostale su bez mandata.