Odbornici trebinjskog PDP-a i SDS-a koji u lokalnom parlamentu djeluju opoziciono, danas su nakratko zauzeli prvi red odobrničkih klupa, u kome sjede odbornici pozicije iz SNSD-a, zbog nezadovoljstva što bivši odbornik SDS-a Dušan Kovač još uvijek sjedi na svome bivšem mjestu i nije premješten na drugo, jer, kako tvrde, ometa komunikaciju između odbornika ove dvije opozicione stranke.


Oni su, nakon rasprave koja je trajala sat vremena, napustili odborničke klupe, jer im pola godine nije udovoljeno ovom zahtjevu, koliko ima da Kovač djeluje kao nezavisni odbornik, a što im je predsjednik Skupštine Grada Trebinja Dragoslav Banjak objasnio kao nemoguć potez.
„Ja ne mogu nikoga, bez njegove volje ili bez razloga koji bi prouzrokovao remećenje rada skupštine, premjestiti na neko drugo mjesto, a s obzirom da gospodin Kovač danas nije na zasjedanju, ne možemo se ni s njim dogovoriti da nađemo kompromisno rješenje, a ja za to nemam nikakvih mehanizama, osim vršenja pritiska, a to bi bilo poniženje koje ni njemu, ni bilo kome drugom ne želim uzrokovati“, kazao je Banjak.
Predsjednik Kluba odbornika SDS-a Vidomir Begenišić je, međutim, bio odlučan da se za proteklih šest mjeseci Kovaču trebalo naći drugo mjesto mjesto i da želja opozcije nije ni politikanstvo, niti skretanje paženje na sebe.
„Mi ne želimo blokirati rad parlamenta, već jednostavno da se Kovaču nađe drugo mjesto, jer je to urađeno i ranije, kada su dva odbornika iz PDP-a napustili ovu stranku, pa su pomaknuti sa mjesta gdje su do tada sjedali“, kazao je Begenišić.
Predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak je, međutim, ostao odlučan da bez nečije volje, naročito kada Kovač nije tu, ne želi vršiti pjemještaje, a što je, kako kaže, i po zakonu i po posloviniku ispravno, tako da je skupština nastavila rad bez opozicije.
Nezavisne novine