Povodom smrti Branke Ratković, generalnog direktora Industrije alata Trebinje, danas je u Kulturnom centru održana komemoracija.komemoracija-branka.jpg

Opraštajući se od svog radnika i saradnika, Rodoljub Drašković, vlasnik koncerna „Svislajon“, rekao je da je pokojna Branka Ratković darivala plemenitost i nosila odgovornost za cijelu svoju porodicu.
„U poslu si bila visoki profesionalac, a Industrija alata je bila tvoj dom. Darivala si joj svoju mladost i zrele stvaralačke godine, brinula, strepila i borila se svom svojom energijom i vjerovala u bolju budućnost. Prema zaposlenima si bila brižna i nosila ljubav kao da su ti svi rod rođeni. Čelik te je kalio i od tebe izgradio ličnost vrijednu svakog poštovanja“, rekao je Drašković.

„Branka je korak po korak, strpljivo, i onda kad su mnogi govorili da nema spasa, vukla nove i hrabre poteze, obnavljala odnose sa starim partnerima i kupcima, sticala nove, tako da smo, posljednjih godina, već imali priliku da čujemo riječi optimizma i da uočimo sasvim nove poslovne okolnosti“, rekao je u obraćanju Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.„Branka je bila majka u porodici i direktor kolektiva, koga Trebinjci smatraju sinonimom svoga grada. Tu odgovornost i za fabriku i za grad Branka je nosila svakodnevno, nosila dvije decenije i zato, kad o njoj danas govorimo, moramo biti duboko svjesni i njene ljudske žrtve i njene životne misije koju će ovaj grad sigurno upamtiti“, rekao je između ostalog na današnjoj komemoraciji gradonačelnik Trebinja.

Ispred najbližih saradnika na komemoraciji je govorila Jovanka Uljarević, finansijski direktor „Svislajon“ Industrije alata Trebinje.

Branka Ratković biće sahranjena danas u 16 časova na groblju u Podgljivlju.