Prijatelji i sportski radnici Trebinja oprostili su se danas od Ibrahima Ika Ramića, legende Fudbalskog kluba „Leotar“, na komemorativnoj sjednici koja je danas održana u sali Skupštine grada.


U ime sportskih organizacija i trebinjskog Savjeta za sport, od nekadašnje Leotarove zvijezde oprostio se Rajko Ćapin istakavši da je Iko Ramić magiju fudbalske igre u Trebinju podigao na do tada rijetko viđen nivo, da je bio igrač jednostavnih, ali prefinjenih i maštovitih poteza, narijetko igrač odluke – iza kojeg je mnogo važnih golova koje Trebinjci i danas pamte.
Pritom je, dodao je Ćapin, bio sportski romantičar, koji je, ostajući vjeran samo svom klubu, odbijao izazove profesionalizma i igru za bilo čiju tuđu publiku osim svoje trebinjske, ali i čovjek kojem je bilo daleko sve što je u sportu bilo nesportsko, a zbog čega ga je voljela – i publika i svlačionica.


„Teško je naći Trebinjca koji Ika nije volio i cijenio i koji mu do posljednjih dana nije ostao zahvalan za sve one čarolije koje je stvarao za naše oči i naše duše na poličkom stadionu“, rekao je Ćapin.
U ime sportskih prijatelja, Đorđe Vučinić je poručio da je Iko Ramić nesumnjivo bio jedan od najboljih fudbalera koje je Trebinje dalo, ali je istovremeno i primjer kako se i u plavo-bijelom dresu moglo doći i do imena i do velikog ugleda u svijetu fudbala i društvu uopšte. „Uz sve svoje vrhunske rezultate, a bilo ih je mnogo, jer je ‘Leotar’ bio tim sa najdužim stažom u Drugoj ligi Jugoslavije, Iko je pokazao i jedno vedro i čestito ljudsko lice. Uz to, svim svojim životom i onim što se događalo na terenu, za mlađe je prosto ocrtao i jasno im pokazao kakav pravi sportista treba da bude“, kazao je Vučinić.
Ibrahim Iko Ramić je iznenada preminuo 16. oktobra na svoj 67. rođendan u Trebinju, gdje je danas i sahranjen.
Radio Trebinje