Povodom smrti Slavenka Šćepanovića, danas je u sali Skuštine grada Trebinja održana komemoracija.scepanovic komemoracija.jpg

Opraštajući se od doktora građevinskih nauka, Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja, rekao je da je Šćepanović otišao u zrelim godinama, kada se još uvijek može raditi, kada se ispred sebe može postaviti cilj koji je i zamašan i izazovan.

„Slavenko Šćepanović bio je čovjek u kome je bilo akumulirano veoma skladno znanje i iskustvo. Znanje koje je stekao na sarajevskom univerzitetu i kasnije, baveći se naučnim radom, krunisanim doktoratom, Slavenko je bio čovjek ovog grada i ovog vremena – i jednog i drugog na jedan autentičan i istovremeno na smiren i dinamičan način“.

Govoreći o životnom putu Slavenka Šćepanovića, Ćurić je podsjetio da je ovaj vrsni građevinski stručnjak počeo da radi u ondašnjem Jadranskom slivu, da bi se kasnije uključivao u različite poslove i projekte, te svojim znanjem i pregalaštvom dao značajan doprinos izgradnji i razvoju Trebinja i Hercegovine.

Ispred najbližih saradnika na komemoraciji su govorili Gordan Mišeljić, direktor HET-a i Slobodan Berić, direktor Instituta za građevinarstvo - Poslovni centar Trebinje.Slavenko Šćepanović biće sahranjen danas u 15 časova na groblju u Podgljivlju.