Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović primio je danas Šefa misije OSCE-a u BiH Džonatana Mura. Ovo je bila oproštajna posjeta gradonačelniku i gradu Trebinju, jer 1. septembra Mur završava svoj mandat u BiH.


U okviru današnje posjete, učesnici sastanka su razmijenili iskustva i mišljenja, a Mur je istakao da su njegova predviđanja za BiH realistična i da lokalne zajednice imaju veliku snagu da pokrenu korisne inicijative i preduzmu konkretne korake za unapređenje života građana u gradovima ili opštinama.
“Konkretno u vašoj lokalnoj zajednici vidimo pozitivne promjene, posebno u sferi promocije dobrih odnosa i suživota svih građana,” rekao je Mur u razgovoru sa gradonačelnikom Petrovićem.
S druge strane, gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je izrazio zadovoljstvo što je Šef misije OSCE-a prepoznao novu politiku dobrih odnosa u Trebinju.
“Ohrabrujuće je što ambasador Mur posmatra cijelu situaciju pozitivno i svoju analizu stanja formira na realnim osnovama. Ovdje su se odnosi među ljudima značajno popravili, a tenzije – koje su bile vrlo izražene prethodnih godina – smo već uspjeli spustiti do minimuma. U Trebinju se suživot popravio i to se jasno vidi,” rekao je gradonačelnik Trebinja.
U ime Grada Trebinja, gradonačelnik Petrović je danas uručio prigodne poklone Muru, u znak zahvalnosti za njegovo zalaganje i predan rad tokom mandata na poziciji Šefa misije u BiH.
Džonatan Mur će danas i sutra boraviti u Trebinju i biti gost na obilježavanju slave Grada i Crkvene opštine Trebinje – Svetog Preobraženja Gospodnjeg.
Grad Trebinje