Jake policijske snage blokirale su sve ulaze u strogi centar Budve, gde je zgrada Opštine i Centar za bezbjednost, u kome se nalaze privedeni čelnici Opštine. Specijalne jedinice i policijske patrole nalaze se na gotovo svakoj gradskoj raskrsnici.
Opsada Budve (Foto:Sputnik / Nebojpa Popovi) -

Glavna magistrala je blokirana za saobraćaj, a policajci preusmjeravaju vozila tako da ne može kroz Budvu da se prođe do Jaza i dalje u pravcu Boke kotorske.

Ispred Centra za bezbjednost nalazi se nekoliko stotina građana, a policijske snage su kordonima opasale i to zdanje kao i opštinu koja se nalazi oko 50 metara dalje.

Građani su jako uznemireni i revoltirani, kako kažu, brutalnom silom koju je policija primjenila prilikom hapšenja opštinskih čelnika. Neki očevici tvrde da je policija i pretukla privedene lokalne političare, a jedno vozilo hitne pomoći je pod rotacijom nekoga odvezlo u pravcu Kotora.

VIDEO

U međuvremenu, građanima su uspjeli da se pridruže i poslanici Demokratskog fronta i Demokratske stranke. Sa narodom je i bivši gradonačelnik Budve Dragan Krapović koji je rekao da je nečuveno da je policija koljenom na vrat gušila ljude kao američka policija Džordža Flojda.

Crna Gora - proteesti (Foto:Sputnik / Nebojša Popović)

Trenutno je situacija u gradu izrazito napeta.

Policija je privela načelnika komunalne policije i inspekcije u Budvi Aleksandra Mijatovića, jer su službena vozila komunalne policije parkirana na raskrsnici čime je blokiran magistralni put Budva - Tivat

Iz pravca Tivta stvorile su se kilometarske kolone.

Privedena su i dva komunalna policajca od kojih policija traži ključeve od službneih automobila.

Uhapšeni su i menadžer Opštine Budva Milo Božović, sekretar za investicija Mladen Mikijelj, Nikola Jovanović, šef Carevićevog kabineta, kao i Carevićev savjetnik Đorđe Vujović.

Uhapšeni su i sin i brat Marka Carevića.

Podsjetimo, policija je jutros sa 10 kombija došla ispred zgrade SO Budva i uhapsila gradonačelnika Marka Carevića i predsjednika Skupštine opštine Krsta Radović. Policija je upotrebila i hemijska sredstva, a razbijeni su i prozori na zgradi Opštine.