Opština Bileća kreditno će se zadužiti u iznosu od tri miliona KM kako bi pokrila dugovanja iz prethodnih godina, odlučeno je na današnjoj sjednici Skupštine opštine Bileća.


Načelnik opštine Bileća Miljan Aksić tvrdi da je zaduženje opravdano, te da će se ovim sredstvima „pokriti“ dugovanja koja postoje više godina.
Period otplate kredita je deset godina.
Branka Radmilović, koja predstavlja Snagu Hercegovine, jedina je od opozicionih odbornika koja je podržala novo kreditno zaduženje, uz obrazloženje da kredit nikada nije dobar, ali da je to „injekcija za dalji rad“.
Ona je istakla da ovim kreditom treba da se izmire obaveze zaključno sa prošlom godinom, a riječ je o dugovanja prema radnicima – regresu za prošlu i ovu godinu, zaostalim platama i svim dugovanjima prema dobavljačima zaključno sa posljednjim danom prošle godine, a da se ove godine namiruju iz sredstava koja budu pristizala.
Odbornici drugih opozicionih partija smatraju da je zaduženje loša odluka i da tjera opštinu Bileća „u veću propast“.
Na današnjoj sjednici za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja izabran je Slavko Boljanović.
Za načelnika Odjeljenja za finansije imenovan je Dražen Babić, za načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Radenko Popara, dok će funkciju sekretara Skupštine opštine Bileća i ubuduće obavljati Dragica Bajat.
SRNA