Povodom organizacije Prvenstva Republike Srpske u džudou za seniore, uzrasta do 23 godine, koje je planirano za septembar mjesec, predstavnici opštine Gacko danas su upriličili sastanak predstavnicima Džudo kluba „Gacko“. Ovo je prvi zvaničan sastanak na kojem je izabran organizacioni odbor koji će učestvovati u pripremi i planiranju takmičenja.


„Dobili smo ponudu iz našeg kluba da Gacko bude domaćin Prvenstva. Zbog dobrih rezultata i zbog promocije kluba, prihvatili smo tu ponudu. Opština će podržati to takmičenje, i nadam se da ćemo biti dobri domaćini i nadam se dobrim rezultatima članova našeg kluba“, tokom sastanka rekao je zamjenik načelnika opštine Gacko, Radoica Antunović.
Da je Džudo klub „Gacko“ zreo za ovakav događaj, potvrdio je i predsjednik džudo Saveza RS, Jovo Samardžić. „Ovo je jedna prestižna sportska manifestacija za koju su zainteresovani mnogi klubovi u RS. Džudo Savez RS broji 29 klubova, a s obzirom da se radi o jednom prestižnom takmičenju, vjerujem da će svi delegirati svoje predstavnike, jer se radi i o kvalifikacionom takmičenju za Prvenstvo Balkana i Evrope“, rekao je Samardžić.
Prema njegovim riječima, Džudo klub „Gacko“ za samo tri godine postojanja je izrastao u ozbiljan sportski kolektiv i postigao ozbiljne rezultate. Broji oko 30 članova. Prošle godine na Prvenstvu RS i Prvenstvu BiH osvojili su 5 medalja, a na turnirima i ostalim zvaničnim takmičenjima osvojili su oko 100 medalja, što je impozantan rezultat. Članovima gatačkog kluba predstoje takmičenja na Prvenstvima RS i BiH u uzrasnim kategorijama stariji i mlađi pioniri, kadeti i juniori, gdje se tek očekuju pravi rezultati.
Opština Gacko biće glavni pokrovitelj predstojećeg Prvenstva u septembru, uz pomoć ostalih sponzora.
Opština Gacko